Εκτύπωση

1a

 

12ε λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε και φέτος η Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως και εις ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. 

Πολυάριθμοι πιστοί συμμετείχαν στις Ιερές Ακολουθίες του Μεγάλου Εσπερινού, του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Παραμονή της μεγάλης Θεομητορικής εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προϊσταμένου του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Ιακώβου (Πατριαρχείο Αντιοχείας) με τη συμμετοχή των Ιερέων του Ναού, πρωτ. Ηρακλείδιου Ξιούρου και π. Φίλιππου Φιλίππου.

Μετά τα Απόστιχα και πριν την Αρτοκλασία εψάλησαν τα εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου ενώπιον της εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον κατάλληλα ευπρεπισμένο Επιτάφιο με το Πάνσεπτο Σώμα της Θεομήτορος, ενώ μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η Λιτάνευση της Εικόνας στο προαύλιο του Ναού.

Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 15/08/2017, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και πάλι με την παρουσία πλήθους κόσμου και προεξάρχοντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου (Πατριαρχείο Αντιοχείας) με συλλειτουργούς τους  ιερείς του Ναού, πρωτ. Ηρακλείδιο Ξιούρο, πρωτ. Αναστάσιο Ισαάκ και π. Φίλιππο Φιλίππου.

Σχεδόν όλο το εκκλησίασμα μετείχε στα Άχραντα Μυστήρια.