Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αρχική Εκδηλώσεις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ PDF Εκτύπωση E-mail

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ - ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ

            

  

 

     Την Κυριακή το βράδυ στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Χοροστάτησε ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου.

 ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΑΔΥ - ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΟΣ

        Την Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ τελέστηκε η αναπαράσταση του Ιερού Νιπτήρος, προεξάρχοντος του Πανιεροτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασιλείου και 12 κληρικών της Μητροπόλεως μας.

 ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΥ - ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ

       Τη Μεγάλη Πέμπτη το Βράδυ, μετά την Ακολουθία των Παθών, η χορωδία του Κατηχητικού της ενορίας μας έψαλλε τα εγκώμια της Μεγάλης Πέμπτης.

 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ - ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ

                

             

           

  

 

       Τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου. Τα Εγκώμια έψαλλαν η Δημοτική Χορωδία του Δήμου Παραλιμνίου "ΜΕΛΙΖΟΝΑ" και η Χορωδία του Κατηχητικού της ενορίας μας.

       Μετά την Ακολουθία έγινε η περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου. Παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Παραλιμνίου και συνόδευε Στρατιωτικό Άγημα. Τον επιτάφιο κρατούσαν πρόσκοποι του 21ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Παραλιμνίου.

 

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ

«Ανάστα ο Θεός, κρίνων την γην...»

 

 

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ

 

 

Δεῦτε λάβετε φῶς ἐκ τοῦ ἀνεσπέρου φωτός, καὶ δοξάσατε Χριστόν, τὸν ἀναστάντα ἐκ νεκρῶν.

 

 

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτω θάνατον πατήσας, καὶ τοὶς ἐν τοῖς μνήμασι, ζωὴν χαρισάμενος.

 

Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ - ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

 

 

      

 

    

 

 

   Το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου.  Πριν τον Εσπερινό τελέστηκε η Ακολουθία της ενάτης ώρας στο Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως, όπου ο Μητροπολίτης ενδύθηκε άπασαν την Αρχιερατική του στολή, καθώς και οι ιερείς ενδύθηκαν τις ιερατικές τους στολές.

  Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή με προορισμό τον Μητροπολιτικό Ναό, όπου τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στην παρουσία του Δημάρχου και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Διαβάστηκε το ευγγέλιο σε διάφορες γλώσσες: Ελληνικά, Σουαχίλι, Αγγλικά, Ιταλικά, Αραβικά, Ρουμάνικα, Γαλλικά Τούρκικα, Σλαβορωσικά, Ομηρικά, Αρμένικα.

   Μετά τον Εσπερινό τελέστηκε η Λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου με τη συμμετοχή της μπάντας του 291ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Παραλιμνίου και πλήθους πιστών.

   Όλοι όσοι πήραν μέρος στη Λιτανεία πέρασαν από τις Εκκλησίες της Αγίας Άννας - Παναγίας και Αγίου Γεωργίου (παλαιά), όπου έγιναν δεήσεις.

   Στη συνέχεια όλοι μετέβησαν στο Μέγα Συνοδικό, όπου οι ιεροψάλτες έψαλλαν τον Πολυχρονιμό του Πανιεροτάτου και ο Πανιερότατος με τη σειρά του ευχήθηκε σ'όλους τους πιστούς το "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ'' και τους πρόσφερε κόκκινο αβγό.